tiistai 27. syyskuuta 2016

Klipsupussuka ohje





Tarvikkeet, soikeita klipsuja 156 kpl
Kukkaronkehys, lev. 11 cm
Lanka Hilos La Espiga no.6
Virkkuukoukku nr. 2,5-3 käsialan mukaan
Tarvikkeet Käsityö Elisa
ks – kiinteäsilmukka
kjs – ketjusilmukka
½ p – puolipylväs
p - pylväs

Kuvassa klipsujen lukumäärä riveittäin. 8 klipsun kohdat on pussukan sivukappaleet. Klipsut virkataan yhteen sivustavirkkaus tekniikalla. Tekniikat ohjeet Tölkkidesign 1 ja 2 kirjoissa. Virkkaa aina alareunan ensimmäiseen koloon 2ks ja kaikkiin muihin kohtiin 3ks.
Yläreunaan virkataan kiinteitä silmukoita, näihin kiinnitetään lopuksi kukkaronkehys. Aloita tämän virkkaaminen taustapuolelta (klipsujen nurja puoli) Virkkaa yläreunaan 3ks kahteen ensimmäiseen koloon. Kahteen seuraavaan 8ks. Kahteen seuraavaan 5ks. Seuraavaan 8ks ja kahteen viimeiseen 3ks 
 
Käännä työ niin että työn oikeapuoli on päällepäin ja virkkaa reunaan seuraava kerros kiinteitä silmukoita edellisen kerroksen silmukoihin. Kulmassa virkataan 2 kertaa ½ p, 1 p, 1 ½ p . Jatka yläreuna kiinteillä silmukoilla. Seuraavassa kulmassa virkataan 1 ½ p, 1 p, 2 ½ p. Tee kerros loppuun kiinteillä silmukoilla. Kulmiin tehdyt ½ p ja p pyöristävät muotoa ja kehys istuu paremmin.

 
Virkkaa alareunaan klipsun reunasta *1ks reunan ympäri, 3 kjs* toista kerroksen loppuun asti. Näihin alareunan silmukoihin ommellaan pohjakappale kiinni.
 
Kappale yhdistetään neulalla ja langalla ompelemalla. Jäljitellen samanlaista pintaa kuin sivustavirkkaus tekniikalla tulee. Laita kappaleen ulommaiset reunat vastakkain, niin että kappaleen oikeapuoli on ylöspäin.* Kieputa lanka ensimmäisen kolon kohdalla neulan avulla 6 x klipsujen reunan ympäri.
Tuo lanka työn takakautta ompeleen alareunaan ja pujota lanka neulan avulla juuri tehdyn ompeleen läpi.* Tämä lukitsee ommelta niin että se pysyy kasassa. *-* toista jokaisen klipsun kolon kohdalla rivin loppuun asti. Päättele lanka.

Pohja kappale, virkkaa 6 klipsua ulkoreunoista ympäri kiinteillä silmukoilla. Päättele lanka ensimmäiseen silmukkaan. Jätä pitkä langanpätkä, tällä ommellaan kappale pohjaan kiinni.
Ompele pohjakappale kiinteiden silmukoiden reunoista, toisen kappaleen alareunan silmukoihin kiinni.
 
Merkitse yläreunaan etu ja takakappaleen keskiosa, kiinnitä se hakaneulalla kukkaronkehyksen keskiosaan. Ompele kehys yläreunaan kiinni.

©AmaDee  / Anu Lahti / Työohjeen tai sen osien, kopioiminen, edelleen lähettäminen tai julkaiseminen missään muodossa on kielletty ilman tekijän kirjallista lupaa. Tämän työohjeen mukaisen tuotteen tekeminen myyntiin on kielletty.