lauantai 29. tammikuuta 2011

Sulatusriipuksia, tapaturmia ja sormuksia

Sulatushommia.... metodilla minä kokeilen. Eli tuli liekitettyä hopea"jämiä" jotka kyllä ovat ihan painonsa arvoista tavaraa. Sydämet nyt on vähän muotopuolia, mutta taatusti persoonallisia, selityksen makua. Tuossa oikealla ylhäällä näen taas enkelin siiven. Tulipa siinä samalla polttomerkattua itsensäkin. Yhtä tälläistä ottaessani juotosalustalta, irtosi siitä pieni hopeanpalanen joka singahti paidankauluksesta sisään ja jatkoi vielä matkaansa rintaliivien sisälle. Ritinä ja pauke vaan kuului kun lerputtimien kannattajat alkoi sulamaan =D Tapahtuu vain sarjakuvissa, noup. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin. Jättipä vielä mielenkiintoisen polttojäljen...ihan kuin jäniksen jäljet...katso hopean loikkaa... ehe ehe.

Kas kukkahan se siinä, niin ikään jämäkipon antimista. Saattaapi nuo terälehdet saada vielä jotain käsittelyä osakseen.

Samasta kiposta ajatuksena riipuksia. Aika näyttää mitä heistä tulee isona vai tuleeko mitään.

Yksi ristikkoriipuksista alkoi juttelemaan haluavansa sormukseksi. Mitäpä minä muuta kuin kokeilemaan. Sormuksen rungon tein kahdesta sormuksesta jotka juotin takaa keskeltä yhteen. Vähän jänskätti kun aloin juottamaan ristokkopalaa sormukseen että miten siinä käy, tuleeko sulatettua koko höskä. Mutta koska siellä puussa on niin monesti käyty persaus eellä, häliäkö vällä. Ja lopputulos pääsi positiivisesti yllättämään. Mona ja Paula sanoi liki kuorossa, kun näkivät mun sovittavan palaa runkoon, Sarpaneva. Pitipä sitten googlailla ja onhan siinä samaa tyyliä. Samalla googlailulla päädyin Vino pino blogiin, aivan ihania koruja blogi pullollaan. Melkein kade kaikista ihanuuksista, mitä sieltä löytyy. Mona onkin tainnut aiemmin linkata tähän samaan blogiin. Samalla löytyi toinenkin ihanuus blogi, My Jewellery Box.



Sitten vielä yksi testiluontoinen sormus, pieniä hopealangan pätkiä, säälimättömästi vasalla paukuteltuina ja yhteen juotettuna.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Helmilöit ja ristalleit

Äireen joululahja valmistui vihdoin ja viimein männä viikolla. Siis se viime jouluinen.... Piti tekemäni tämä koru vaijeriin, mutta ei niin ei. Se oli sommiteltuna ja päättelyä vailla korualustalla viikon jos toisenkin. Jotain vaan tuntui puuttuvan. Sitten tuli idea tuosta helmi"kukasta" vai mikälie virityksestä ja siitä se sitten lähti muotoutumaan. Vihertävän sävyisiä makeanvedenhelmiä, vihertävää preciosa kristallia, vuorikristallia ja hopeisia verkkohelmiä.


"Kaulakuva" ja korvikset. Korvakoruissa näkyy aikalailla helmien oikea sävy.



Enkelin siivin sai jatkoa, tässä riipuksen muodossa.



Pitkä kaulakoru makeanvedenhelmillä ja vuorikristallilla.



Ja vielä yhdet korvikset.

Posted by Picasa

lauantai 15. tammikuuta 2011

Toistaa itseään =)

Tein aiemmin rakkaalle kummitädilleni korvikset, enkelin siivin. Tyttären ystävä ihastui niihin ikihyviksi ja halusi itselleen samanlaiset. Samalla tein vastaavat vuorikristalleilla. Hopeaosat itse tehtyjä.



Tein aiemmin nämä korvikset. Ja tilauksesta toiset samanlaiset lila-mustana. Ne lähti niin vikkelää eteenpäin, että en ehtinut edes kuvata niitä. Samalla tein pienemmät versiot sydämistä ja niihin 6mm siniset pitsiakaatit ja 4mm preciosan blue lagoon sävyiset kristallit.




Joulun alla sain tilauksen 0,8mm hopealangasta tehtyyn ristiin.



Virisipä sitten idea kokeilla ristiä 0,6mm langasta. Vertailuksi kuvassa vasemmalla 1mm langasta tehty risti, korkeus n.4cm. Keskellä 0,8mm langasta ja oikealla 0,6mm langasta, korkeutta tällä n.2cm. Ylimmät lenkkiparit ja ripustuslenkki kiinni juotettuja kestävyyden takaamiseksi.

Posted by Picasa

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tunnustus ja kynsileikkiä

Ihanainen Helmisusi tuo kynsiään lakkaileva koruilija oli muistanut minua tällä tunnustuksella. Kiitos!




Tämä pitäisi jakaa 15:lle mieluisalle blogille... mutta niitähän on paljon enemmän.
En tahdo luokitella blogeja "paremmuus"järjestykseen koska jokaisessa lukemassani blogissa on joku juttu miksi siellä käyn. Ja aika ei taas riitä listaamaan kaikkia tähän. Jotta notta kiitos ja anteeks kun en jatka tätä.

Ja koska tunnustus tuli tuolta kynsiblogin puolelta niin tein kuvakoosteen omista kynsileikeistäni. Kynsien pituus on vaihteleva koska ovat ihan naturellit eli mallia omat. Tätä lajia oon "harrastanut" säännöllisen epäsäännölisesti 12 vuotiaasta asti =) Eli kynsileikkiä on tehty jo aikana, kun ei ollut internetiä ja muitakaan lakkausohjeita käytettävissä. Kynsiblogia mulla ei ole ja tuskin tuleekaan. En jaksa vehdata niiden lakkamerkkien tms. kanssa ja toi kuvaaminenkin tökkii pahasti. Senkin ajan mitä sen blogin päivittämiseen menisi, olen mielusti vaikka tekemättä yhtään mitään ;)FB:n omalle sivuille olen näitä lakkauskuvia aiemmin laittanut. Klikkaamalla kuvaa se saa suuremmaksi.


Seuraavaksi sitten luvassa korukuvia. Jotain pientä on tullut nykerrettyä kuvaaja on vaan laiskanlainen.