keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Mitä tänään värkättäis

Muutama vuosi sitten näitä vilahteli blogeissa. Siitä asti nämä on ollut siellä loputtomalla to do listalla.
Eilen television katselun lomassa värkkäilin näitä, yhteen laitoin kokeeksi heijastinnauhaa.
Että tälläisiä tällä kertaa.... eiks nää oo melkein koruja =)

Posted by Picasa

maanantai 25. tammikuuta 2010

Pipo tehdas lopettelee toimintaansa

Vielä kerran neulomuksia =) Tämän helpommaksi ei kutominen voi enää mennä. Pipo illassa, kaks parhaassa. Pipot neulottu "poikittain" aina oikeaa. Lanka varastoista löytynyttä Novitan Jengaa. Puikot 8.

Mörvelö

Ja kun pipotuttaa, niin ei osaa lopettaa. Tupsu pipot, 25 s. Joka 4 kerros jätetty 6 viimeistä neulomatta.

Posted by Picasa

Nyt kuuluu jo helmien kuiskuttelu, joten eiköhän tästä siirrytä helmien ja hopean pariin.

torstai 21. tammikuuta 2010

Pakkoneuloosin kourissa

Ihan vähän vaan piti puikotella, mutta kuinkas kävikään…. puikot ne ei vaan hellitä otettaan ja lisää pukkaa.

Rinsessa pipo, ohje löytyy Ullasta. Itse tein 4 puikoilla, lanka Rowan tapestry, 115s. Lanka löytyi omista ehtymättömistä varastoista.
Miehen pipo, ohje löytyy Novitasta. Lanka Samos/farkku, puikot 4, 102s. Pituuteen tein yhden mallikuvion enemmän kuin ohjeessa.
Sukat, ihan perusjuttuja. Lanka hyvin varastoitua Flotte Sockea. Tilasin joskus aikoinaan Saksasta laatikollisen ohuita sukkalankoja =)
Luonnonvalkoinen huivi olikin parivuotinen projekti. Hahtuva- ja pompulalankaa, huovutettu pesukoneessa. Sivutuotteena syntyi heijastinkukkia pompulalangasta ja heijastinnauhasta.

Lähettäjä Amalian Aarteet


Jos tässä samassa vimmassa saisi yhden ikuisuusprojektin aloitukseen. Jäin aikoinani rannalle ruikuttamaan Vihervaaran ohjeen kanssa. Kun en siltä seisomalta keksinyt miten hyvää kierrättäisi, niin en myöskään ladannut ohjetta. Myöhemmin sitten ostin kahdetkin Mambot ohjetta varten. Mutta sitten kun menin ohjetta kurkkimaan, ei se ollutkaan enää saatavilla. Siitä sitten lähti VK:n odotus, ja siinä olikin sitten tuuria mukana, sillä sain Akateemisesta viimeisen kappaleen. Maximus laiskimus velttomus ei ole vaan saanut aikaiseksi suomentaa ohjetta, se kun ei käy allekirjoittaneelta käden käänteessä. Toki tässä lehdessä olisi paljon muutakin ihanaa, kun joku vaan suomentaisi ne ohjeet =)
Lähettäjä Amalian Aarteet

Lopuksi vielä pihalta räpsäisty talvinen maisemakuva. Pikkuhiljaa alkaa pukkaamaan koruideoitakin. Että ei tämä ole muuttumassa kokonaisvaltaisesti neuleblogiksi ;)
Lähettäjä Amalian Aarteet

Muoks* 22.01.
Eilen illalla sain neljännen pipan valmiiksi. Mallikuvio sama kuin miehen pipossa. Ja parit heijastin kukat koristuksena.
Lähettäjä Amalian Aarteet

perjantai 8. tammikuuta 2010

Kaiken maailman puuhasteluja

mutta ei korun korua. Ihanaa kun on lunta vaikkakin pakkaset välillä kirpaisee. Mutta ajatus sateista, kurasta ja pimeydestä, kääntää pakkaset ehdottomasti positiiviseksi. En saanut mistään lapsia lainaksi, niin Anu 40v teki ihan ite ja yksin pihalle lumiukon ;) Äkkiäkös kelit meni pakkaselle ja sitten oli vuorossa jäälyhdyt, kävyillä, risuilla ja ilman. Käpysydän tuli tehtyä testimielessä kun nyt on hyvät kelit kokeilla miten kuumaliima sietää pakkasta. Kävyt on siis liimattu rautalangasta väännettyyn sydämeen.



Vuodenvaihteessa pyörähti tumpputehdas käyntiin. Neljä paria Novitan Puro langoista. Tykkään tosiaan noista sävyistä. Myssykkä on tehty joskus hahtuvalangasta ja mies jopa käytti sitä. Mun mielestä se näytti lähinnä pannumyssyltä ja en pitänyt siitä. Heitin sen koneeseen ja kutistin itselle sopivaksi, muotoilin kosteana muotoonsa. Kelpaa se nyt ainakin pihalle lumitöihin jos ei se päässä ilkeä ihmisten ilmoille lähteä =D



Sitten se mun oma palmikkopipa otti ja hävis. Ei auttanut kuin puikotella uusi. En löytänyt vanhoja pipo muistiinpanoja joten silmukkamääriä myöten vetäisin hatusta ja toivoin parasta. Työ tekijäänsä neuvoo uskottelin.... lähtökohtana oli 2n 3o ja sitten puikottelin mitä sattui huvittamaan. Kavennuksissa jouduin vähän ajattelemaankin. Ylemmässä kuvassa väri lähempänä oikeaa. Lankana Katian merino villa. Reilu vuosi menikin neulomatta kun tuo oikea ranne on kiukutellut, mutta ei se puikoittelusta juurikaan hullummaksi mennyt.

Posted by Picasa