tiistai 14. heinäkuuta 2009

Sydän teemalla mennään

Itse en juurikaan selaile ulkomaanihmeiden blogeja tai sivuja. Nekan blogin kautta klikkasin itseni joskus aikaa sitten Magdalena Borejkon blogiin. Voi tsiisus, kummastus ja hämmästys mitä ihanuuksia sieltä löytyikään. Mutta yksi oli ylitse muiden, kieputeltu lukon mallinen riipus. Se ei lähtenyt tästä muuten lahosta päästä kulumallakaan pois. Parisen viikkoa sitten juotin sydämenmallisia lukkopohjia. Niin eikös Nekka julkaissut samalla viikolla oman jumalattoman upean sydämensä, inspiraatio samasta lähteestä. Ajatuksena oli tehdä tämä oma koru valmiiksi ja käydä sen jälkeen Magdalenan sivuilla katsomassa miten läheltä liippaa ja laittaa inspiraationlähde linkkinä. Kyseinen blogi on kuitenkin poistettu, niin eipä paljon linkata. Muistelisin että se alkuperäinen koru olisi ollut, peruslukon mallinen ei sydämen.

MUOKS* PaulaL:n vinkistä, se inspiraationlähde löytyi, KIITOS Paula!! Vaiks kyllä mä ensin nielaisin tyhjää, kun teksti näytti 1792 sales.

Tämä oma sydänlukkoni muotoutui sitä tehdessä, hieman toisenlaiseksi kuin olin aluksi suunnitellut. Itse sydämestä jäi granaatit kokonaan pois, muutaman kuitenkin sovitin koruun. Kuviin en saanut granaatin punaista hehkua. Niin ja se nipo joka sisälläni asuu, meni purkamaan sydämen keskiosan vaatimattomat 4 kertaa ennen kuin oli lopputulokseen tyytyväinen.
Ärsyttävä kaveri… nipo, nipo, nipo, niipoo.

Löydätkö tien mun sydämeeni


Ja tässäpä vielä tämä samainen sydän. Mitat, sydämen koko korkeus 38mm, leveys 22mm ja avain 15mm. Uskoisin että variaatioita tästä tullaan täällä vielä näkemään. Tätä tehdessä tuli idea jos toinenkin. Mun ranne ei vaan ole yhtä ihastunut näistä kieputuksista kuin minä itse. Mutta tässä tulee kohta olosuhteiden pakosta koruiluun viikon tai parin tauko, levätköön sitten mokoma.


Posted by Picasa

torstai 9. heinäkuuta 2009

Korvis pläjäys

Yllättäen granaattia ;) Paperille tuhraamisesta se ajatus sitten lähti. Ja kun mulla on niitä hopeisia taustojakin, niin tehdäänpä nyt sitten tappimallisia korviksia. Kun sitten tuli niiden taustojen aika, löysin tasan yhden parin ja niistäkin toinen oli ilman läpi reikää. Että näin meillä, unohdan tullessani ja muistan menessäni. (jos hyvä tuuri käy) Ylimmäiset hopeapalluroilla ja ilman.. Sydän versioissa lankaa on pahoinpidelty vasaralla.
Näistä tuli aikast upeet. Isot ku mitkä ja ehdottamasti edukseen olis kuva korvissa. Mut oli niin pirun hankalaa kuvata omaa korvaansa. Juu mä kokeilin =D Ei tullu ku tärähtäneitä otoksia, eikä se nyt johtunut allekirjoittaneen luonteenpiirteistä. Hih, tossa mun oma kuvauksessa lukee, liki nelikymppinen. Jos sen vaihtais tekstiin hieman hieman vajaa nelikymppinen, niin sitä ei tarttis vaihtaa sit syksymmällä kun tuo maaginen luku tulee täyteen.
Samat uusiks, en taas osannut päättää kumpi pahempi niin laitoin molemmat. Innoittajana näihin isoihin korviksiin, oli ihan selkeästi Katrin tekemät isot korvikset.
Posted by Picasa

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Koukussa

Ihan koukussa kieputteluun. Simppeli kieputeltu riipus vuorikristallilla ja patinoitua hopeaa. Vaihtees mulla ja kameralla ei ole yhteistä kieltä.


Tää on mun, mun ja vielä kerran mun. Sydän on kieputeltu jo hyvän aikaa sitten, mutta pientä tuskaa tuotti korun tekeminen sen ympärille. Ne kuuluisat hyvät ideat ei vaan toimineet ja korun tekele vaan irvisteli pöydän reunalla. Sydämessä punaista spinelliä ja granaattia. Ketjun kivet niin ikään granaattia, 5mm pyöreä ja viistehiottu ovaali. Upea tummanpunainen väri ei tule kuvissa esiin, mutta en nyt jaksa vehdata enempää kuvien kanssa. Syherön suherot tein 0,6mm langasta. Niistä tuli aika söpöset kun aikaisemmin tekemäni ovat pari astetta jykevämmät.

Oikeesti

Posted by Picasa

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Turmaliinia edelleen

Edellisen kaulakorun kaveriksi korvikset. Oon ihan hullaantunut näihin turmaliinin väreihin. Harmi ettei näitä juurikaan löydy kotimaisilta helmikauppiailta. Goolella kyllä löytyi, mutta tilaappa siinä sitten kymmeniä dollareja maksavia nauhoja ulkomailta kun laadusta ei ole mitään takeita =(
Posted by Picasa

torstai 2. heinäkuuta 2009

Turmaliinia

Tämän kaulakorun kohdalla oli suunnitelma jos toinenkin, toteutus jossain kohdassa kymmenen. Lopputulokseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Ensimmäisissä koruun kaavalemistani turmaliineistä ei mennyt mikään valtakunnan hopealanka läpi. Tein hopeaosia, juotin renkaita, pahoinpitelin niitä vasalla, patinoin ne ja ne ei sopinutkaan koruun. Tein lanka solmuja, ei nekään mallanneet. Loppujen lopuksi koru muodostui peruslinkityksellä ;) aina ei oo niin helppoo..... ei ees joka kerta.
Kieputteluhässäkässä turmaliini siruja. Pyöreät turmaliinit on aivan törkeän hyvän laatuisia ja hintakin oli sen mukainen. Nugetit taas on turmaliinin ja prehniitin sekoitusta. Hässäkkä sijoittuu korussa vasemalle sivulle, 1 koru ja 3 kuvaa.


Posted by Picasa