sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kamelontti korvikset

Tämä korvakorumalli on ollut pitkän aikaa mietintämyssyssä. Mutta tekiskö pienet, vai tekiskö suuret, vai kentis kuudet.....

Ja värillähän on väliä. Vanhaa rosaa, pinkkiä, sinistä, shampanjaa ja mustaa. Niinpä niin, kaikki tänne äkkii mulle nyt ja heti.

Piirtelin korvismallia paperille ja sain kuningasidean tuosta riipusosasta. Tein siitä avattavan niin kiviä voi vaihtaa mielen mukaan.

Tein sukulaiselle tilauksesta solmiokoruja ja yksi oli menossa rippilahjaksi. Laitoin yllärinä mukaan tekemäni rippikortin. (Malli ei ole oma vaan apinoitu valmiskortista jollaisen mp sai ripille päästessään) Puku on leikattu mustasta pahvista, teipattu korttipohjaan kaksipuoleisella teipillä. Loput hoidettu mustalla ja hopeatussilla. Solmiokoruja en jaksanut kuvata, kun eiköhän niitä ole jo nähty.

Viikonloppuna mentiin eikä meinattu, PikkuMyyn kanssa suhattiin lauantaina Lahdessa Jalo- ja korukivi & Helmimessuilla. Me ei otettu lamaa mukaan ja se näkyi reilusti keventyneessä kukkarossa. Tuli ostettua helmiä jos jonkinmoisia ja työkaluja. Eikä me pienistä hätkähdetä sunnuntaina oltiin Turun kädentaito- ja antikkimessuilla. Ei sitä täältäkään pitänyt tyhjin käsin kotiin lähteä. Messuostoksia en myöskään jaksanut kuvata.

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Nikamaa ja tuskaista Lituskaa


Tässä keväällä on useammat tasapyöreät synttärit. Ensimmäisenä täytää isäni huomenna 60v. Ja jos häneltä ammattia kysyy, vastauksena on pyykkipoika. Pesula juttuja kun tekevät. Siitä tuo "hopeinen" pyykkipoika kortissa. Olishan sitä korttiin voinut laittaa 60 pyykkipoikaa, mutta tuskinpa olisi mun huumori kestänyt loppuun asti.
Pelkkä hopea on kyllä niin viheliäistä kuvattavaa, nämä räpsäykset valittu taas useamman joukosta. Kun en taas osannut päättää, tein 1mm langasta Nikama rannekorun ja 1,2mm langasta Lituskan joka tunnetaan myös nimillä Tuska ja Käärme. Ei tämän ketjun tekeminen enää niin tuskaista ole, kun sen on kerran oppinut. Mutta se ensimmäinen aloitus joskus oli sitä.


Tämän Nikaman laitan iskän pakettiin. Pitipä tekemäni, myös joku kaulakoru mutta ranne kenkkuilee taas sen verran ettei kädessä meinaa pysyä edes kaffepannu =( ÄrriPurriRumaSana


Laitanpa tähän vielä kaikki yheskoos, sama ketju eri vahvuisista langoista. Alhaalta ylös päin 0,8, 1,0 ja 1,2mm lanka. Tuo 1,2mm langasta tehty on jo niin jykevä että pitäisi rannekoruna kestää hyvinkin käytössä mutta kaulakoruna olisi aivan liian paksu. Keskimmäinen on ollut ahkerassa käytössä mikä näkyykin tuosta väristä.


Tämä ryhmä rämä matkaa tänään Tampesteriin Pappan synttäreille. Pikainen reissu tulee oleman kun huomen illalla täytyy olla takaisin pelaamassa jääkiekkoa. Tosin jäälle menee vain yksi meistä =)


Posted by Picasa

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Ihan äskenhän

tämä kaveri oli lähdössä Nuuskamuikkusen kanssa etelään.

Sama kaveri täytti eilen 16v. Ja ihan hiljaittain tuli kaula pureskeltuna kotiin. Johon totesin; mä meen nukkuun, herättäkää kun tuo lähtee armeijaan ;D No eihän sitä unta niin kauan riitänyt, nukuin Ruususen unta ja näytin herätessä 100 vuotiaalta.

Hirviömutsi on viime vuodet kantanut paakkelsit kaupasta. Joku ratas vissiin löi tyhjää ja päätin että teen piiiitkästä aikaa kakun itse. Kakun koristelu idean hakusessa meni tovi jos toinenkin. Tuskinpa olisi kauheasti ilahtunut mutsin nostalgiasta ja Nuuskamuikkusesta kakun päällä. Niinikään klovni ja Mikki Hiiri kakut taitaa olla taakse jäänyttä elämää. Ja täytyyhän kakussa joku idea olla... niinpä niin. Tietäähän sen mitä tuon ikäisen päässä liikkuu, mutta niitä ajatuksia en ollut valmis muokkaamaan kakuksi. Niinpä sitten kera harmaiden hiuksen päädyin pojan harrastukseen. Jääkiekkoahan tuo pelaa ja kiekko tai maila olisi ollut liian helposti toteutettavissa. Haastetta olla pitää, eikös? Hokkarit, hyvä idea, teenpä luistinkakun. (Tässä vaiheessa voisin todeta että elämä olisi paljon helpompaa jos minä en olisi minä). Musta perushokkari ei tietenkään tullut kyseeseen, kun pojalla on Bauerin Nike Vaporit. Parissa kaupassa piti käydä ennen kuin oli ainekset kasassa. Netistähän nyt olisi saanut tilaamalla vaikka mitä, mutta eipä ollut enää aikaa. Luistin on tehty marsipaanista ja maalattu mustalla elintarvikevärillä. Punainen elintarvike väri oli loppu kaupoista joissa kävin niin otin punaista sokerikuorrutetta. Tasan kaksi tuntia meni tähän luistimen väsäämiseen aikaa.
Olin niin täpinöissäni tuosta luistimesta, että unohdin kokonaan kakun muun koristelun. Eipä ollut kaapissa muuta kuin lakritsiströsseleitä, niitä sitten vähän reunoille ja kerma pursotukset. Ihan hyvältä tämä luistinkakku silti maistui.

Posted by Picasa

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Messuilua ja muuta kivaa

Sunnuntaina messuiltiin Pikkuisen Myyn kanssa Wanhassa satamassa käsityömessuilla. Olihan siellä taas kaikkea kivaa, vaikka kuinka paljon. Nämä tarttuivat mukaan. Kuvassa vasemmalla olevat ruttuhelmet ja helmisilkit on Tuijalta Thuja Designista. Loput helmekset taasen Helmiliinalta. Ja noi tossukat on "merkkiä" ARKI by Pia Heilä. Mä en vaan kyennyt vastustamaan näitä.


Ja kattokees mitä mä sain mun mieheltä. Ronttas tälläsen työkalukaapin aamuste sisään ennen ku läks töihin. Vaimon suupielet venyi korviin asti ja kapsahti ukkonsa kaulaan, kiitos!! Taisi se ukko suukonkin saada <3 Tälläisistä ylläreistä mä tykkään, tuhannesti enempi ku jostain timanttisormuksesta. Ihana ihminen <3 (ainakin tänään, huomenna kaikki voi olla toisin ;) Mut näin on aina ollut ja tulee olemaan, työkalut ja tarvikkeet on se juttu millä mua ilahdutetaan.

Posted by Picasa