tiistai 24. syyskuuta 2013

Shhhhhhh......mul onkin salaisuus, mul onkin salaisuus...........

No ei tää enää niin suuri salaisuus ole, kaikki fb-kamut tän jo tietääkin. Mutta, mutta, mu-mu-mu-mus-ta tu-tu-tu-tu-lee mu-mu-mu-MUM-MO. Eiku nuttura kireelle ja menox kaupan kulmille hulttionuorisoa ojentamaan. Vitsi, vitsi.... kohtalon hetket koittaa marraskuussa.

Aiheeseen liittyen, pojun murunen katseli bola-koruja netissä ja minä taas hihkaisemaan siihen että mä voisin kokeilla tehdä sellaisen hopeasta. Tekiessä kävi kyllä ihan kaks kertaa mielessä, minä ja suuri suuni, näinköhän taas yliarvioisin kykyni. Kyseessä kuitenkin on melko ainutlaatuinen koru, niin halu tekemiseen oli kova. Tuskan hikeä pukkas muutamaan otteeseen ennen kuin oli valmista.
Ystävältäni Paulalta sain teknistä tietoa korun valmistuksesta. Hän "tekaisi" komsiopallon viime talvena.

Tässä vaiheessa oli takana jo melkoisen monta työvaihetta. Tein kaksi ympyrää hopeasta ja kuparista, jotka taottiin puolipallon muotoon. Kupariseen joka tuli tuon hopean sisälle sahattiin hahloja helisevän äänen aikaan saamiseksi ja tämän pallon sisään pieni metallinpala kulkuseksi.


Idea pallon koristeluun tuli helmihatusta, joka sekin piti itse tehdä. Juottamista, hiomista ja kiillottamista ja vielä kerran hiomista ja kiillottamista ja eiku uudestaan. Usko oli koetuksella ennen kuin valmista tuli, mutta kyllä lopputulos palkisti ahertajansa. Tässä korussa on varmasti tunnetta mukana enemmän kuin missään tekemässäni. Murunenkin piti siitä joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Bola-koru
Korusta / riipuksesta oli juttua monella sivulla, mutta tässä typitetysti; Bola-koru on ilmeisesti alunperin Meksikosta, odottavan äidin helistinkoru jonka äänen lapsi oppii tunnistamaan jo kohdussa. Ja synnytyksen jälkeen sillä on rauhoittava vaikutus vauvalle tutulla helinällään.

Suomalainen "vastine" bolakorulle on komsiopallo. Saamelaislapsen kehoon ripustettiin helistinpallo lapsen turvaksi. Uskottiin että komsiopallo suojelee lasta mennikäisten ja maahisten haltuun juotumiselta sekä sen uskottiin tuovan hyvää onnea.

Mummoilemisiin!








lauantai 21. syyskuuta 2013

Kukkuluuruu.......

Männä kuukaudet on tuntunut että mulla on aina kiire ja koko ajan hoppu.
Muutama viikko sitten Tölkkidesign kirja tulla putkahti uunista ulos ja on nyt klipsuilevan kansan saatavilla. Kirjalle avattiin fb-sivu jota kautta voi vaikka esittää ohjeisiin liittyviä kysymyksiä, jos niistä on jotain kysyttävää.

Viime aikojen puuhastelut on hyvin pitkälle olleet klipsu voittoisia.
Paljonko on paljon?? Kaverin avustuksella löytyi järjetön kasa tyhjiä tölkkejä ja hänen avustuksellaan lähdettiin nipsuttelemaan klipsuja irti. Aikaa meni 5,5h ja painoarvion mukaan tuli 3982kpl klipsua. Muutaman päivä oli melkoinen näppituntuma asiasta. Tämän jälkeen vielä klipsut pestään ja lajitellaan. Jokainen klipsu käydään vielä pihdeillä läpi rosojen poistamiseksi. Vasta sitten pääsee itse asiaan eli virkkuu koukku sauhuamaan ja katsellaan mitä tuleman pitää. Koukuttavaa puuhaa joskin välillä tuntuu ettei ihan täysjärkisen hommaa, mutta yleensä lopputulos palkitsee.

Pikkupuuhana baarikärpäsen biletossut, kun ilmojen viiletessä pitää heittää ne varvastossut nurkkaan.

Rannekkeita väreissä, klipsukorut ei oikein oo mun "juttu" mutta näistä rannekkeista tykkään.
pop tab bracelet
Ja pyynnöstä piti kokeileman nappikorviksia.

Kravaattiakin piti kokeilla.


Osallistuin fb:ssä paskartelijat sivulla yhteen haasteeseen näillä. Aihe oli ekohenkinen, valkoinen, pyöreä.


Ja jotenkin meni tämäkin homma pöllöilyks, pikku kassia ajattelin tästä.

Tän laukun valmistuttua lähdin postilaatikoille patsastelemaan ja kuinkas siinä sitten kävikään. Naapuri tuli, halusi ja sai. Klipsuja meni 667 kpl
pop tab purse
Seuraava ihan itselle, pidän kaksin käsin kiini ettei kukaan vie. Klipsuja 777 kpl
pop tab purse
Piti sitten vähän testata noita kullanvärisiäkin klipsuja mausteena. Tästä tuli aika iso, riippuu vähän mittaustavasta mutta koko n. leveys 33cm, korkeus 22cm, olkahihna 60cm. Yleisesti luullaan että laukut on painavia, mutta ne on sitä vasta kun on tupattu täyteen kaikkea tarpeellista. Materiaaliahan ei paina juuri mitään, tämä yksilö vähän alle 400g. Klipsuja 818 kpl
pop tab purse
Kaiken tän klipsuhuuman oheessa oon yrittänyt paluuta korupöydän ääreen. Vähän on ollut ihan turistina fiilis, mutta on silläkin saralla saatu jotain valmista ja lisää on valmistumassa. Niistä sitten seuraavassa päivityksessä. Saatanpa samalla kertoa teille "salaisuuden" ; )