lauantai 27. syyskuuta 2008

Anna hyvän kiertää / Arvonta

Siitä se ajatus sitten lähti, Helmetti foorumilla oli salapoliisitehtävä, kun yksi helmeilijä oli saanut yllätyspostia. Kuoressa oli korukiviä muttei mitään tietoa lähettäjästä. Teemana on ilmeisesti ilahduttaa kanssahelmeilijöitä yllätyspostilla. Laitan teemaan liittyen arvonnan pystyyn, koska en tiedä kenenkään koruilijoiden osoitteita. (Paitsi PikkuMyyn, mutta sillä on tästä ihan oikea versio)
Eli arvonnan palkintona on kiillotusrumpu, mallia Omtek = pakastepullo joka kiinnitetään porakoneeseen. Porakone ja kiillotuskuulat ei sisälly arvontaan ;O) Jos et omista porakonetta, niin tähän käy vallan mainiosti halpis versiot, joita saa ostaa n. 25-30 eurolla. Osallistut arvontaan jättämällä kommentin tähän postaukseen 5.10. mennessä. Arvonta suoritetaan sitten maanantaina 6.10. Toivomuksena olisi että voittaja jatkaisi tätä anna hyvän kiertää teemaa, omalla parhaaksi katsomallaan tavalla.

Posted by Picasa

perjantai 26. syyskuuta 2008

Syheröitä & karpaloita ja.....

Rannekoru Karpalo, innostuin vääntämään syheröitä enemmänkin, välissä 8mm Karneolihelmiä. Karneolit kotoisin Helmisopista.

Lovly Bright, ihanaiset vuorikristallit Helmiliinalta.
Samainen rannekoru takana, kuin ylemmässä kuvassa. Etualalla soikeita hopealenkkejä & Karneolit.
Ariel, rannekoru oikealla. Tämä on vanhan toistoa, hiukan eri hopeaosilla kuin aikaisemmin tehty, kuvassa vasemmalla oleva Vedenneito. Ekasta versiosta tuli mulle hiukan liian pitkä, niin piti tehdä uusi.
Posted by Picasa

lauantai 20. syyskuuta 2008

Patinoitu syherö

Rannekoru tehty 0,8mm langasta, syheröiden välissä muinaisketjua.

Soikeat lenkit 1,2mm lanka. Tällä kertaa ilman helmiä.

Jokin aika sitten oli Helmetissä juttua jämähopeiden sulattamisesta. Pakkohan sitäkin sitten oli kokeilla. Patinapadan kautta piti nämäkin sitten pyöräyttää. Oikean puoleinen risti, on kuvassa näköjään rumempi puoli ylöspäin. Laiskana ihmisenä en viitsi kuvata uudestaan. Ylhäällä syherö 1mm langasta, siitä tuli vähän jämäkkä, ehkäpä löytää paikkansa joskus jostain.
Posted by Picasa

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Granaatti korviksia ja jotain muutakin

Vasemalla olevat korvikset hopeaa ja granaattia. Keskellä risti, 0,8mm hopealanka, lenkit 4mm. Oikealla korvikset hopeaa ja rhodoliitti granaatit.

Muutamat solmionpidikkeet, ylempänä muinaisketjua ja laavakiveä. Alempana sama ketjumalli, josta tein joku aika sitten rannekorun.


Samanlaisen rannekorun tein jo joskus alkuvuodesta. Nyt sain vihdoin ja viimein tehtyä kaulakorun kaveriksi.

Ja kuvat on taas luokkaa Ö. Kameran ohjekirja kun on siellä hyvässä tallessa....
Posted by Picasa

maanantai 8. syyskuuta 2008

Jotain pientä

tuli näperrettyä viikonloppuna. Vasemmalla korvikset punainen Sardonyx, riipukset ja korvikset oikealla Karneolia + hopeaa.


Sunnuntaina suunnattiin PikkuMyyn kanssa Helsinkiin, Kädentaito, lahja ja sisustusmessuille. Matka taittui mukavasti junalla. Helsingin asemalla ystävälliset nuoret neidit jakoivat lippuja ja lappuja (mitä en yleensä koskaan ota vastaan). No tällä kertaa otin, mukava yllätys, sehän oli kyseisten messujen esite jolla pääsi 2 yhden hinnalla sisään. Itse messuilla oli vaikka mitä, mutta tuli tällä kertaa ostettua vain korutarvikkeita. Thuja Design osastolta mukaan tarttui vasara, nahkanauhaa, frensh wirea, sahanteriä, hopeaosia ja 10mm jousilukkoja. Helmiliinalta tuli ostettua helmiä, farkunsinisiä (joiden nimeä en muista), vuorikristallia ja makeanveden helmiä.
(*muoks. kivi jonka nimeä en muistanut, on Dumortieriitti.)
Useempi tunti saatiin mesuilla aikaa kulumaan, sitten olikin jo iso nälkä. Käytiin syömässä Rafellossa ja hyvin syötiinkin =OD. Paluu matkalla junassa istui kaksi hyvin väsynyttä helmeilijä..... Kaiken kaikkiaan oikein mukava päivä.
Posted by Picasa

torstai 4. syyskuuta 2008

Piina jatkuu....

Sattuneesta syystä oli aloituspala valmiina, ja sormien lisäksi oli sahattuna vielä ylimääräisiä lenkkejä. Keskelle laitoin Satuhelmen kiitospussukasta ihanaisen vuorikristalli möllykän. Tässä ei kauan nokka tuhissut, kun oli jo kerran pääsyt piinan punomisen vauhtiin. Mölykkä on niin iso, että tähän olisi saattanut käydä myös 1,2mm lanka. Kun sain tämän valmiiksi, oli ihan satavarma, että presiis samanlainen on tullut vastaan jossain blogissa. Koitinpa sitten googlettaa piinaa + vuorikristallia jne. No enpä löytänyt, jos olet samanlaiseen jossain törmännyt, laitathan komenttilootaan vinkkiä mistä löytyy.
Posted by Picasa

tiistai 2. syyskuuta 2008

Ja beibi on niin Y.L.P.E.E.

Ei kyllä kannattais, sillä ylpeys käy lankeemuksen edelle. Niin ain, aloin värkkää tätä piinaavaa piinaa, joka ei yllättäen ollutkaan niin piinaava kuin ensimmäisellä kerralla. Tuhersin joskus tämän aloituksen kanssa iät ja ajat. Homma lähti heleposti käyntiin, jee täähän on kuin polkupyörällä ajo, kun sen kerran oppii.... tai sit ei. Aloitin kaulaketjusta ja parikymmentä senttiä tehtyäni huomasin kaksi virhettä. Äh, no mun hillerin keskittymiskyvällä ei ketjua ainakaan korjata kesken matkaa. Ei muuta kuin alusta 4cm ja lopusta 5cm palat pois. Äkkiä tappio voitoksi, nou hätä onpa aloituspala rannekoruun ja vielä toiseenkin. Kaulakoru on vanhan toistoa, tein samanlaisen joskus koruilun alkuaikoina, mutta en ikinä ehtinyt tekemään siihen rannekorua. Ny mul on molemmat.

Ja lähikuvaa ketjusta

Kärpele soikoon, siinä samaisen 20cm kohdalla, alkoi pihdit painamaan käteen niin, että ajattelin niiden kohta tulevan kämmenestä läpi. Ensiapu kakkonen, hikinauhaan muutamalla pistolla peukalon paikka ja homma jatkuu. EA ykkönen olisi ollu mp:n pyöräilyhanskat jos olisin löytänyt ne....
Posted by Picasa